Dragi knjižničari,

očekujemo vas i ovog proljeća, na našem Monte Libriću, najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj. Libriću je ovo šesto izdanje, drugo samostalno, izvan velikog Sa(n)jam knjige u Istri, a održat će se od 20. do 26. travnja 2013. godine u Zajednici Talijana, pulskom Circolu.

Kao i svih godina do sada, na Monte Libriću izložit ćemo cjelokupnu hrvatsku produkciju knjiga za djecu, izbor stručne literature i multimedije, te izbor literature za djecu na talijanskom jeziku.

Ovogodišnja tema Festivala je Nestvarna stvarnost, a u žarištu programa bit će suvremeni dječji roman. Dan prije službenog otvorenja Monte Librić će otvoriti vrata knjižničarima iz cijele Hrvatske. Za taj Nulti dan Librića pripremili smo stručni program u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i Centrom za dječju knjigu Knjižnica grada Zagreba. Nakon stručnog programa, knjižničari će imati priliku prvi razgledati, birati i kupovati knjige. Popusti su značajni: 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma. Ove godine bit će i dodatnih popusta na količinu kupljenih naslova.

NULTI DAN, posvećen knjižničarima i samo za njih rezerviran, održat će se dan uoči službenog otvorenja , 19. travnja 2013. godine.

Program Nultog dana:

10.00 Kava s knjižničarima i prvi obilazak Monte Librića (Circolo)
12.00 Izložba plakata svih izdanja romana Šegrta Hlapića od 1913. (Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
13.00 Okrugli stol: U potrazi za romanom; sudjeluju: Ranka Javor, Hela Čičko, Livio Sossi, Silvija Šesto, Robert Mlinarec i Tomislav Torjanac (Gradska knjižnica i čitaonica Pula)
15.00 Ručak
16.00 Književnici za knjižničare: Silvija Šesto i Robert Mlinarec (Circolo)
16.30 Predstavljanje knjige Monte Librića, slikovnice za djecu i odrasle Mauricija Ferlina i Daniela Žeželja Pio i Pepe (Circolo)
17.00 Ultra shopping do 19.30 (Circolo)
20.00 Izložba ilustracija Tomislava Torjanaca Pijev život (Galerija Cvajner)

Knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:
– plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave, te posebne cijene smještaja za ostale goste,
– mogućnost ranije narudžbe, uoči Librića,
– besplatna dostava knjiga do knjižnica,
– organiziran ručak.

Ovim vas putem pozivamo i na svečano otvorenje ovogodišnjeg Monte Librića koje će se održati 20. travnja 2013. godine u 11 sati.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na:
prodaja@sanjamknjige.hr
ili na tel. 052/218-197.

S veseljem vas očekujemo.

za Monte Librić:

Slavica Ćurković, direktorica
Tina Zenzerović, voditeljica prodaje