Dan za knjižničare

 

Dragi knjižničari,

pred nama je osmo izdanje Monte Librića, pulskog Festivala dječje knjige!

Ovog proljeća održat će od 20. do 26. travnja 2015. u Zajednici Talijana Pula - Circolu.

S temom ovogodišnjeg Festivala pod nazivom Knjiga u pokretu želja nam razbiti stereotip razmišljanja o knjizi kao statičnom kulturološkom fenomenu. Intencija nam je pokazati kako knjiga može i mora biti dostupna svima i svugdje, kako može izaći iz urednosti kataloške složenosti na policama te postati mobilna i dinamična. U skladu s takvim tezama realizirat će se brojne novosti i scenografska rješenja izložbenog prostora.

U prodajnom dijelu Monte Librića nastojat ćemo, naravno, objediniti sve nakladnike i naslove hrvatske dječje produkcije, izbor stručne literature te izbor literature za djecu na talijanskom jeziku. Uz izbor recentnih naslova naći će se i široka ponuda različitog asortimana za djecu, poput didaktičkih igračaka i multimedije.

S praksom održavanja tradicionalnog Nultog dana namijenjenog knjižničarima iz cijele Hrvatske nastavljamo ove godine u nešto drugačijem obliku. Nulti dan neće se, kao inače, održati dan prije službenog otvorenja Festivala, već 23. travnja, čime se Monte Librić pridružuje manifestaciji Noć knjige.    

Za taj dan, već tradicionalno, pripremili smo i stručni program u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i Knjižnicom grada Zagreba - Hrvatskim centrom za dječju knjigu.

Uz navedeni program, knjižničari će imati priliku pratiti i redovni program Festivala te razgledati, birati i kupovati knjige po značajnim popustima: 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma uz mogućnost dodatnog popusta na količinu.

Dan za knjižničare održat će se 23. travnja 2015. godine na dvije lokacije: u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula te Circolu. Program istog nalazi se u poveznici na vrhu stranice.

 Knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

–  plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste,

–  mogućnost ranije narudžbe,

–  besplatnu dostavu knjiga do knjižnica,

–  organiziran ručak.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu na vrhu stranice te istu poslati na tajnica@sanjamknjige.hr. Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 03. travnja 2015. godine. Na vrhu stranice nalazi se i narudžbenica za eventualnu raniju narudžbu, koju je također potrebno poslati na tajnica@sanjamknjige.hr

 Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na:tajnica@sanjamknjige.hr  ili na tel. 052/218-197.

 S veseljem vas očekujemo!   

 

za Monte Librić:

Nina Plovanić, voditeljica prodaje

Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića