Poziv nakladnicima

 

Poštovani nakladnici,

pred nama je osmo izdanje Monte Librića, pulskog Festivala dječje knjige!

Ovog proljeća održat će od 20. do 26. travnja 2015. u Zajednici Talijana Pula - Circolu. Iz godine u godinu organizatori Monte Librića trude se aktualnosti iz svijeta književne produkcije za djecu objediniti u prodajnom i programskom dijelu Festivala, koji danas slovi kao jedinstvena, kulturna i edukativna manifestacija koja promiče knjigu i književno stvaralaštvo te potiče, ostvaruje i pokazuje produkciju namijenjenu djeci.

S temom ovogodišnjeg Festivala pod nazivom Knjiga u pokretu želja nam je razbiti stereotip razmišljanja o knjizi kao statičnom kulturološkom fenomenu. Intencija nam je pokazati kako knjiga može i mora biti dostupna svima i svugdje, kako može izaći iz urednosti kataloške složenosti na policama te postati mobilna i dinamična. Povezat ćemo, stoga, knjigu i sa stvarnim kretanjem, sa sportom, jer knjiga bi i trebala biti sastavni dio svakog odrastanja, njegov spontani i neodvojivi dio.

prodajnom dijelu nastojat ćemo i ove godine na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima tijesno surađujemo.

U skladu s temom realizirat će se brojne novosti i scenografska rješenja izložbenog prostora, ali proširiti i prodajni asortiman, koji će uz onaj knjižni, sadržavati i bogatu ponudu iz produkcije za djecu poput didaktičkih igrački, školskog pribora, multimedije i sl.  

Stoga, Vas pozivamo da, ukoliko vaša distribucija uključuje navedeni asortiman za djecu, priložite i popis artikala.

Monte Librić zadržao je osnovni koncept Sa(n)jam knjige u Istri, tako rabat koji nakladnik odobrava organizatoru ostaje 50 %, kako bismo kupcima mogli ponuditi popuste od 20-30 %, s time da naslove koje ponudite s većim rabatom ili po posebnoj akcijskoj cijeni dodatno izlažemo. Osim akcijskih cijena, dodatno su izloženi i svi novi naslovi, te knjige i autori koji sudjeluju u programu.

Prijaviti se možete do 20. ožujka 2015. godine. Za sve dogovore i upite slobodno nam se obratite putem elektroničke pošte prodaja@sanjamknjige.hr ili na broj telefona 052/218197.

Uz prijavu je potrebno priložiti popis Vaših naslova za djecu i mlade, koji trebaju sadržavati:

puni naslov knjige i ostalih artikala

ime autora,

godinu izdanja,

cijenu,

i barkod.

Izbor naslova za izlaganje vršit će se u dogovoru s voditeljicom.