Dan za knjižničare

 

Dragi knjižničari,

pred nama je deveto izdanje Monte Librića, pulskog Festivala dječje knjige!

Ovog proljeća održat će od 19. do 24. travnja 2016. u Zajednici Talijana Pula - Circolu.

Pomnim odabirom tema i praćenjem svih aktualnosti na području dječje književnosti Monte Librić postaje jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj, ali i šire, koji mladom naraštaju pruža uvid u značaj književnosti.  

Razmišljajući o mogućnostima prezentacije knjige za djecu nastojimo se odmaknuti od svakog stereotipa njezina predstavlja. Lani smo knjigu spojili s kretanjem, knjiga je bila pandan pokretu, a ove godine knjiga će biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta. Pod tematskom odrednicom ZvukBook pokazat ćemo kako je sinkronizacija riječi i zvuka jedno od najvažnijih spojeva u doživljajnom smislu pročitanog teksta.  

U prodajnom dijelu nastojat ćemo i ove godine na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i reprezentativne naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima usko surađujemo. Također, proširit ćemo našu ponudu, koja će uz onaj knjižni, sadržavati i bogat izbor iz produkcije za djecu poput didaktičkih igrački, školskog pribora, multimedije i sl. Novost je i veliki broj naslova dječje literature na talijanskom jeziku. 

Ovogodišnji Dan za knjižničare održat će se već na samom početku Festivala, kada i njegovo svečano otvorenje, odnosno 19. travnja 2016. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula i u festivalskom centru – Circolu.

Stručni program i ove smo godine osmislili u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i Knjižnicama grada Zagreba, Gradskom knjižnicom odjela za djecu i mladež i Hrvatskim centrom za dječju knjigu. Očekuje nas zanimljiva izložba ilustracija Tomisava Tomića koja se odnosi na stogodišnjicu djela „Priče iz davnina“, zatim prezentacija Talijanske digitalne knjižnice u Istri te radionica Nataše Govedić na temu „Zvukovna slika romana“. 

Uz navedeni program, imat ćete priliku pratiti i redovni program Festivala te razgledati, birati i kupovati knjige po značajnim popustima: 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma uz mogućnost dodatnog popusta na količinu. 

Knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

–  plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste,

–  mogućnost ranije narudžbe,

–  besplatnu dostavu knjiga do knjižnica,

–  organiziran ručak.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi u na početku stranice te istu poslati na tajnica@sanjamknjige.hr. Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 03. travnja 2016. godine. Na početku stranice nalazi se i narudžbenica za eventualnu raniju narudžbu, koju je također potrebno poslati na tajnica@sanjamknjige.hr

 Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na:tajnica@sanjamknjige.hr  ili na tel. 052/218-197.

 Raduje nas naš ponovni susret! !