Zvukovima najavljen 9. Monte Librić

09.04.2016

Zvukovima najavljen 9. Monte Librić

Uoči 9. Festivala dječje knjige Monte Librić, danas je u pulskoj Flanatičkoj ulici održan predfestivalski program „Tone & Tonka osvajaju Monte Librić“, kojim je najavljena tema ovogodišnjeg Festivala pod nazivom „ZvukBook“.

U veseloj, scensko-glazbenoj igri sudjelovala su djeca Studija glazbene kreativnosti „Čarobna frula“ zajedno s njihovom voditeljicom Tatianom Giorgi, Librice (Rea Korani i Iris Mošnja) i novi likovi Monte Librića Tone & Tonka (Sedina i Miroslav Cerovac).  

Najava ovogodišnjeg Monte Librića, kako to i pristoji njegovom tematskom žarištu „ZvukBook“ bila je zaista i zvučna i bučna. Uz himnu Monte Librića, Tone kao visoki i Tonka kao niski ton izveli su i dinamičnu, interaktivnu pjesmu - igru zvukova koja je spojila knjigu, čitanje i poeziju sa zvukom, ritmom i rimom. 

Kako to skladno zvuče šumovi, tonovi pa i buka doživjeli su danas mnogobrojni Puljani koji su se zatekli u gradu i koji su zajedno s djecom, Libricama i Tone & Tonka tandemom oponašali zvukove iz pjesme i tako na najbolji mogući način zajedno najavili početak 9. Monte Librić, koji će se svečano otvoriti 19. travnja u 11 sati na terasi Circola, a trajat će do 24. travnja 2016.