Tko je tko

Festival dječje knjige Monte Librić

Organizator
Udruga Sa(n)jam knjige u Istri

Suorganizator
Castropola d.o.o.

Zajednica Talijana Pula/Comunità degli Italiani di Pola

 

 

PROGRAMSKI ODBOR MONTE LIBRIĆA

Slavica Ćurković, Tamara Brussich, Liana Diković, Emina Popović

SLAVICA ĆURKOVIĆ

SLAVICA ĆURKOVIĆ

direktorica Festivala dječje knjige

diplomirala na Odsjeku za pedagogijske znanosti u Zagrebu i Visokoj učiteljskoj školi u Puli. Radila je na organizacijskim poslovima Pula Film Festivala i Muzeja suvremene umjetnosti Istre, a od 2008. radi u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri. Monte Librić vodi 8 godina.

MAGDALENA VODOPIJA

MAGDALENA VODOPIJA

savjetnica

sudjelovala je u organizaciji i programima mnogih kulturnih i estradnih manifestacija u Puli i Istri, a 1990. godine utemeljila je (bivšu) knjižaru Castropola (zajedno s ocem Boškom Obradovićem i Zoranom Vodopijom), pet godina kasnije pulski Sajam knjige u Istri i potom Udrugu Sa(n)jam knjige u Istri koja organizira Sajam knjige u Istri i Festival dječje knjige Monte Librić, knjižnu nagradu Kiklop, festival Polis… Kao direktorici Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su joj dvije značajne nagrade: Nagrada Grada Pule 2004. godine i nagrada Istriana, za najuspješniju osobu u Istri u oblasti kulture 2008. godine.

TINA ZENZEROVIĆ

TINA ZENZEROVIĆ

voditeljica prodaje

studirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Modni dizajn. Do 2011.godine radila je u programskom djelu Sajma poslove organizacije, a od 2012., radi kao voditeljica prodajnog dijela Sajma.

 

EMINA POPOVIĆ

EMINA POPOVIĆ

glavna organizatorica

magistra je povijesti umjetnosti i talijanske književnosti. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Padovi. Od 2015. zaposlena je u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, a radi kao voditeljica ureda za goste, voditeljica Fellowship programa, prevoditeljica i kustosica sajamskih izložbi.

MAURICIO FERLIN

MAURICIO FERLIN

dizajner Monte Librića

diplomirao je dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se dizajnom, scenografijom i video stvaralaštvom, a za svoj rad je i višestruko nagrađivan. Autor je imena Sa(n)jam knjige u Istri, od 2001. godine stalni je suradnik Sajma.

 

MATKO PLOVANIĆ

MATKO PLOVANIĆ

voditelj tehnike

Diplomirao je politehniku na Visoko tehničko-poslovnoj školi u Puli i stekao zvanje bacc.ing. proizvodnje. Radno iskustvo tehničara stječe radeći na većini pulskih Festivala. Na Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Libriću radi od 2009. kao tehničar, a od 2013. član je dizajnerskog tima zadužen za vizualni identitet.

DENIS BRANDEIS

DENIS BRANDEIS

zamjenik voditeljice prodaje

Baccalaureus Kulture i turizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u potrazi za daljnjim spoznajama na diplomskom studiju Kulture i turizma. U prodajnom dijelu Sa(n)jma knjige radi od 2013., a 2015. postaje zamjenik voditeljice prodaje.

 

TANJA DRAŠKIĆ SAVIĆ

TANJA DRAŠKIĆ SAVIĆ

fotografkinja

Diplomirani Majstor umjetničke fotografije po licenci Famous Photography School - USUF IVAS International Visual Art Society Beograd. Za svoj rad je višestruko nagrađivana. Članica je FEP (Federation of European Photographers) i HDLU-a Istre. Od 2012. godine radi kao službena fotografkinja za Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Librić.

PETRA LUKEŽ

PETRA LUKEŽ

organizatorica

Baccalaurea hrvatskog jezika i književnosti, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Puli. Dugi niz godina bavila se novinarstvom. U prodajnom dijelu Sa(n)jma knjige u Istri radila je 2016. godine.