Dan za knjižničare

Pozivamo Vas na Dan knjižničara 

koji će se održati u srijedu, 26. travnja 2017.

na 10. Festivalu dječje knjige Monte Librić,

u pulskoj Zajednici Talijana – Circolu, Carrarina 1 u Puli.

 

 


DRAGI KNJIŽNIČARI,         

raduje nas još jedno naše zajedničko druženje na 10. Monte Libriću, najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj, koji će se, i ove godine, održati na proljeće od 24. do 30. travnja 2017. u pulskoj Zajednici Talijana, popularnom Circolu. Programski dio Festivala usmjeren je prema lutki i lutkarstvu, a temu smo nazvali Lutka i ja, 2+2, odnosno Libri e burattini, sempre vicini, kako glasi njegova talijanska inačica.

prodajnom dijelu nastojat ćemo i ove godine na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i reprezentativne naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima usko surađujemo. Također, proširit ćemo našu ponudu, koja će uz onaj knjižni, sadržavati i bogat izbor iz produkcije za djecu poput didaktičkih igrački, školskog pribora, multimedije i sl. Novost je i veliki broj naslova dječje literature na talijanskom jeziku te nakladnika među kojima su i izdanja popularnih izdavačkih kuća Feltrinelli i Mondadori. Knjige će kao i svake godine biti snižene od 15% na nove naslove i 30% do 60% na one starijeg datuma. Kao jednu bitnu novinu svakako bismo izdvojili naš kutak za roditelje, mjesto na kojem ćemo izložiti odabrane najnovije naslove koji ne pripadaju dječjoj književnosti.

Možda i najbitnija promjena koja se tiče knjižnica na Libriću jesu posebni popusti. Ove godine odobravamo dodatnih 5% (na već sniženu knjigu) na iznose od 7 i više tisuća, te 10% na one iznad 10 tisuća.

Ove godine Dan za knjižničare osmislili smo u suradnji sa značajnom izdavačkom kućom Školska knjiga koja je pripremila raznovrstan i bogat program. (u privitku)

Knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

  • plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste,

  • mogućnost ranije narudžbe,

  • besplatnu dostavu knjiga do knjižnica,

  • organiziran ručak.

Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 10. travnja 2017.godine.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu iz privitka te je poslati na  tajnica@sanjamknjige.hr.  Također, u privitku je i narudžbenica.  Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti i na tel. 052/218-197.

 S veseljem vas očekujemo!   

 

za Monte Librić:

Tina Zenzerović, voditeljica prodaje

Slavica Ćurković, direktorica