Poziv nakladnicima

Prijavnica

 

Poštovani nakladnici,

pred nama je deveto izdanje Monte Librića, pulskog Festivala dječje knjige!

Ovog proljeća održat će od 19. do 24. travnja 2016. u Zajednici Talijana Pula - Circolu.

Pomnim odabirom tema i praćenjem svih aktualnosti na području dječje književnosti Monte Librić postaje jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj, ali i šire, koji mladom naraštaju pruža uvid u značaj književnosti.

Razmišljajući o mogućnostima prezentacije knjige za djecu uvijek se nastojimo odmaknuti od svakog stereotipa njezina predstavlja. Lani smo knjigu spojili s kretanjem, knjiga je bila pandan pokretu, a ove godine knjiga će biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta. Pod tematskom odrednicom ZvukBook pokazat ćemo kako je sinkronizacija riječi i zvuka jedno od najvažnijih spojeva u doživljajnom smislu pročitanog teksta.

U prodajnom dijelu nastojat ćemo i ove godine na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i reprezentativne naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima usko surađujemo. Također, proširit ćemo asortiman, koji će uz onaj knjižni, sadržavati i bogatu ponudu iz produkcije za djecu poput didaktičkih igrački, školskog pribora, multimedije i sl.

Monte Librić zadržao je osnovni koncept Sa(n)jam knjige u Istri, tako rabat koji nakladnik odobrava organizatoru ostaje 50 %, kako bismo kupcima mogli ponuditi popuste od 20-30 %, s time da naslove koje ponudite s većim rabatom ili po posebnoj akcijskoj cijeni dodatno izlažemo. Osim akcijskih cijena, dodatno su izloženi i svi novi naslovi, te knjige i autori koji sudjeluju u programu.

Prijaviti se možete do 20. ožujka 2016. godine. Za sve dogovore i upite slobodno nam se obratite putem elektroničke pošte prodaja@sanjamknjige.hr ili na broj telefona 052/218197.

Uz prijavu je potrebno priložiti popis Vaših naslova za djecu i mlade, koji trebaju sadržavati:

puni naslov knjige i ostalih artikala

ime autora,

godinu izdanja,

cijenu,

i barkod.

 

Izbor naslova za izlaganje vršit će se u dogovoru s voditeljicom.