Igre i priče na terasi Circola

Uz mnoštvo predstavljanja knjiga, dječjih autora, kreativnih radionica, kazališnih predstava i filmova, na Libriću ima mjesta i za nesputanu igru, veseli dječji smijeh i ciku, trčanje i „pentranje“, odmor uz priču, igre s lutkama, bojama, kazališnim i literarnim likovima. Poprište programa koji sve to sažimaju: Libraonica i Lutka-utka-ka, terasa je Circola koje je na Libriću pravo „igralište za djecu“.

 

LIBRAONICA

24. – 30. travnja 2017., Otvorena scena

od 16.00 do 20.00 sati

subotom i nedjeljom i od 10.00 do 12.00 sati 

Voditeljice: studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 

Voditeljice Libraonice kroz priču vode djecu u svijet literature, kazališne inscenacije, likovnog izražavanja, ali i na penjačku stijenu koja je postala simbol igre na Libriću. Libraonica je i igraonica i radionica, mjesto igre, kreativnosti i učenja novih vještina. Na nju djeca dolaze slobodno, bez najave. Mogu se igrati i razigrati 10 minuta, prije ili poslije nekog drugog programa, a mogu u njoj boraviti i više sati. 

 

 

LUTKA-UTKA-KA

19. – 24. travnja 2017., Terasa Circolo 

Od 16.30 do 17.00 i od 17.30 do 18.00 sati 

Animatori – glumci: studenti Umjetničke akademije u Osijeku pod mentorstvom Roberta Raponje

Studenti – glumci svakodnevno će se u popodnevinim satima, prije programa u Velikoj dvorani na terasi Circola igrati i s djecom i lutkama. Igrat će se se i malim Ručnim lutkama i lutkama Zijevalicama. Igrat će se i s onim Velikim lutkama. Evo što o svojim lutkama kažu i kako kroz lutke progovaraju.

Ručne lutke: Brze smo, živahne, zloćkaste, često ne znamo tko nam glavu nosi, ali zato nam glava zna otrpjeti mnoge udarce, iznad svega smo zabavne. Nema takvih pričalica kao što smo mi!

Zijevalice: Mi nismo lutke koje samo zijevaju, mi često i pjevamo, osobito pjesme koje znaju sva djeca.

Velike lutke: Mi zaživimo kad se mnoge ruke, noge i glave slože i pokrenu. Kako? Potrebno je malo vještine, malo truda i puno mašte.