Radionice s autorima


AL BUM TOMICA – radionica stripa

Voditelj: Davor Schunk

Voditelj radionice, crtač, dizajner, scenograf, fotograf, filmaš, animator i pisac Davor Schunk odabrao je za temu Bum Tomicu, glavni lik strip-romana kojeg predstavlja na Libriću. U prvom dijelu radionice polaznici će savladati osnove kompozicije i arhitekture stripa. Potom će razraditi priču i aktere priče. Slijedi animacija likova i kadriranje. Polaznici će naučiti tehnike stripa: skiciranje, kroki, razradu, studiju, tuširanje...Ova radionica posebno naglašava proces likovnog stvaranja: od ideje, razrade ideje, postavljanje priče kao osnove, razrade karaktera, do postavljanja scena, stvaranja novoga svijeta i motorike. Radit će se u kratkoj formi, na jednoj tabli stripa, a polaznici će dobiti uvid u širi koncept stripa, koji je, poput kazališta, hibrid umjetnosti i povezuje više medija.

srijeda, 26. travnja, 10.30


PIŠEM TI I CRTAM

Voditeljica: Margareta Peršić

Margareta Peršić, ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica, osmislila je radionicu pod nazivom Pišem ti i crtam. Radionica se tematski nastavlja i oslanja na „lutkovnicu“ Srce na štapu. Stari poštanski sandučići koji su nekoć prenosili važne poruke, u virtualno dirigiranom svijetu u kojem živimo uglavnom ostaju prazni. Margareta Peršić na ovoj će ih radionici pokušati oživjeti.Na njoj će svatko od sudionika moći izraditi svoju razglednicu, napisati je i potom poslati nekom dragom biću iz svojeg života. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 7 do 11 godina.

petak, 28. travnja, 8.30 


CRTA, SLOVO, RIJEČ, SLIKA

Voditelji: Andrea Petrlik Huseinović i Kašmir Huseinović

Budući da je Andrea Petrlik Huseinović dosad napravila šest autorskih slikovnica koje su prevedene na brojne jezike i dobile prestižne svjetske i domaće nagrade,prava je osoba da djeci u ovoj radionici objasni što je to autorska slikovnica, a što slikovnica u kojoj ilustrator na priču nekog drugog pisca radi ilustracije. Jer,osim što Andrearadi autorske slikovnice, ona rado ilustrira priče svog supruga Kašmira Huseinovića. U ovoj likovno - literarnoj radionici Andrea i Kašmir će djeci odgovoriti na pitanja: tko sve sudjeluje u nastanku knjige, tko je nakladnik i što rade urednici i lektori, što je prijelom i priprema za tisak. Također, Kašmir će uz pomoć djece ispričati priču prema kojojće Andrea raditi ilustracije.Tako će polaznici imati priliku vidjeti cijeli proces nastanka knjige i na kraju naučiti kako se tiskarski arci savijaju u knjižni blok i kako se on umeće u korice. Ukratko, kako se stvara knjiga i kako na kraju odlazi u svijet.

četvrtak, 27. travnja, 8.30