Radionice Školske knjige

 

OD IDEJE I PRIČE DO KNJIGE: ŠUMA STRIBOROVA

Radionica Školske knjige

Voditeljice: Miroslava Vučić i Željka Horvat-Vukelja

 

Voditeljice radionice pokazat će na primjeru Šume Striborove kako nastaje knjiga: od autora koju je priču napisao i urednika koji je prihvatio priču do tiska knjige i njezine distribucije. Sve su faze proizvodnje knjige zastupljene, a učenicima su dodijeljene uloge: urednik, lektor, korektor, grafički urednik, dizajner, direktor tiskare, komercijalni direktor, direktor prodaje, voditelj skladišta, knjižar, tajnica nakladništva...

S druge strane, svi polaznici radionice sudjeluju u oslikavanju priče Šuma Striborova. Priča je prelomljena na 50 stranica i svako dijete (njih 25-ero) dobiva jedan list koji oslikava prema dijelu priče sa svoje stranice. Na kraju radionice, listovi koje su oslikala djeca uvezuju se koncem i nastaje knjiga Šuma Striborova. Knjiga će biti pohranjena i čuvana u knjižnici škole kao sjećanje na radionicu i ovogodišnji Librić.

Autorica radionice je Miroslava Vučić, dugogodišnja urednica u Školskoj knjizi.

srijeda, 26. travnja, 8.30

 

OD OLOVKE DO LUTKE: Kako predmeti iz svakidašnjeg života postaju lutke u scenskoj igri

Radionica Školske knjige za učitelje

Voditeljica: Željka Horvat-Vukelja

 

Autorica i voditeljica radionice Od olovke do lutke poznata je književnica za djecu i dramaturginja Željka Horvat-Vukelja. Na Librić donosi svoju putujuću torbu koju zove Ljubica Torbić. Torba je stvarno čudesna, prepuna lutaka.

U razgovoru s tridesetak odabranih lutaka Željka Horvat–Vukelja tražit će odgovore na pitanja kako nastaje priča i što je u priči zbilja, a što mašta.

Radionica je namijenjena učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole te njihovim učiteljicama pa će imati priliku i zajedno učiti i zajedno se igrati.

 

srijeda, 26. travnja, 16.00

 

Od slikopriče do pričokaza: kako od male priče napraviti malu scensku igru

Radionica Školske knjige

Radionica će knjižničarima i učiteljima dati nove ideje za rad u redovitoj nastavi te u dopunskim i slobodnim aktivnostima.

srijeda, 26. travnja, 13.00