Tko je tko

Festival dječje knjige Monte Librić

Organizator
Udruga Sa(n)jam knjige u Istri

Suorganizator
Castropola d.o.o.

Zajednica Talijana Pula/Comunità degli Italiani di Pola 

Programski odbor:  Tamara Brussich, Slavica Ćurković, Liana Diković

 

SLAVICA ĆURKOVIĆ

SLAVICA ĆURKOVIĆ

direktorica Festivala dječje knjige

Diplomirala na Odsjeku za pedagogijske znanosti u Zagrebu i Visokoj učiteljskoj školi u Puli. Radila je na organizacijskim poslovima Pula Film Festivala i Muzeja suvremene umjetnosti Istre, a od 2008. radi u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri. Monte Librić vodi 10 godina.

MAGDALENA VODOPIJA

MAGDALENA VODOPIJA

savjetnica

Sudjelovala je u organizaciji i programima mnogih kulturnih i estradnih manifestacija u Puli i Istri, a 1990. godine utemeljila je (bivšu) knjižaru Castropola (zajedno s ocem Boškom Obradovićem i Zoranom Vodopijom), pet godina kasnije pulski Sajam knjige u Istri i potom Udrugu Sa(n)jam knjige u Istri koja organizira Sajam knjige u Istri i Festival dječje knjige Monte Librić, knjižnu nagradu Kiklop, festival Polis…Kao direktorici Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su joj dvije značajne nagrade: Nagrada Grada Pule 2004. godine i nagrada Istriana, za najuspješniju osobu u Istri u oblasti kulture 2008. godine.

TINA ZENZEROVIĆ

TINA ZENZEROVIĆ

voditeljica prodaje

Studirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Modni dizajn. Do 2011. godine radila je u programskom djelu Sajma poslove organizacije, a od 2012. radi kao voditeljica prodajnog dijela Sajma.

 

EMINA POPOVIĆ STERPIN

EMINA POPOVIĆ STERPIN

glavna organizatorica

Magistra je povijesti umjetnosti i talijanske književnosti. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Padovi. Od 2015. zaposlena je u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, a radi kao glavna organizatorica, voditeljica ureda za goste i kustosica sajamskih izložbi.    

MATKO PLOVANIĆ

MATKO PLOVANIĆ

dizajner Monte Librića

Apsolvent magistarskog studija dizajna u Ljubljani. Trenutno zaposlen u Studiju Sonda u Vižinadi. Na Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Libriću radi od 2009. kao tehničar, a od 2013. član je dizajnerskog tima zadužen za vizualni identitet.

MARKO BOLKOVIĆ

MARKO BOLKOVIĆ

voditelj tehnike

Završio je SAE Institute u Ljubljani, smjer inženjer zvuka. Od 2009. godine voditelj je tehnike Sa(n)jma knjige u Istri i Festivala dječje knjige Monte Librić. 

IRIS MOŠNJA

IRIS MOŠNJA

odnosi s javnošću i voditeljica programa

Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na pulskom Sveučilištu. Iskustvo rada u području odnosa s javnošću stekla je radeći nekoliko godina u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, gdje je, također, vodila i promocije Festivala dječje knjige Monte Librić. 

 

DORIS BLAŠKOVIĆ

DORIS BLAŠKOVIĆ

voditeljica Ureda za goste

Apsolventica poslovne ekonomije na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma. Iskustvo rada na festivalima stekla je volontiranjem i radom na nekoliko pulskih festivala. Od ove godine radi na Festivalu dječje knjige Monte Librić.

 

GORDANA TRAJKOVIĆ

GORDANA TRAJKOVIĆ

Baka Librić

Sva slova naučila je iz dobrih stripova puno prije vrtića i otada pa sve do danas omiljena su joj literatura sva izdanja koja kombiniraju ilustraciju i riječ, a to su i nakon punih 40 godina još uvijek stripovi i slikovnice. Kako je kao mala uglavnom stalno čitala, danas ne crta baš najbolje, ali zato jako dobro čita i promatra. Ljubav prema vizualnom uopće, a pogotovo prema tom čarobnom spoju vizualnog i teksta te „oživljavanju“ vizualnog najprije ju je, još u srednjoj školi gurnula u pulsko kazalište DR INAT čiji je član i dan-danas, a kasnije i na studij povijesti umjetnosti koji je uspješno privela kraju. Usput je obavila i studij engleske književnosti kako bi bez problema čitala i literaturu na engleskom jeziku. Suradnica velikog Sajma knjige 2002.– 2005., a na Monte Libriću kojeg je pomogla osmisliti i realizirati u suradnji s njegovim idejnim tvorcem, Dejanom Gotalom, od njegovog je prvog izdanja 2008. godine. Već te prve Librić-godine Gordana uz Dejana i Slavu osmišljava dnevni program čitanja priča i listanja slikovnica posvećen najmlađima te ga autorski realizira. Od sljedeće godine taj Librićev program dobija svoju konačnu formu u obliku Priča za laku noć koje danas predstavljaju nezaobilazan dnevni sastanak najmlađe populacije čitača s omiljenim likom Bake Librić koja svaku večer donosi, čita, i lista nove „najbolje i najljepše knjige na svijetu“, a to su slikovnice, za najbolju i najljepšu publiku na svijetu, djecu. I Gogi Trajković baš kao i Baki Librić jedna je od omiljenih ona dobra stara: djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle.

 

DAVOR SCHUNK

DAVOR SCHUNK

voditelj programa i radionica

Crtač, dizajner, scenograf, fotograf, filmaš, animator i pisac. Odrastao je uz stripove, čitajući ih i crtajući. Nakon studija dizajna samostalno crta i dizajnira te surađuje s poznatim dizajnerima Ivanom Doroghyjem i Mirkom Ilićem. Kao dizajner i ilustrator radio je u Školskoj knjizi. Vodio je školu stripa i stop animacije diljem Hrvatske. Organizator je strip-festivala Ma Fu u Virovitici (2009.). Autor je više maskota za dječje projekte (Simbić, Jufi, Mika...). Autor je grafičke mape Distinctive life, suautor knjige Tragovi s Robertom Mlinarcem te autor knjiga Sitna prozaSitna proza 2 / Svijet oko puta i Sretan svijet. Dobitnik je nagrade Kiklop. Nagradu Ovca u kutiji dječjeg žirija dobio je 2017. godine, kao autor slikovnice Fućka mi se.

HASSAN ABDELGHANI

HASSAN ABDELGHANI

Voditelj fotografa

Osnivač Umjetničke organizacije Film i Film i voditelj Galerije Makina, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1991. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu foto školu Global Fotoskole. Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije Vrata starog grada u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji i BiH. Također radi kao voditelj fotografskog odjela na Zagreb Film Festivalu, Pula Film Festivalu, Motovun Film Festivalu, Animafestu i Human Rights Film Festivalu. Fotografije mu se nalaze u Muzeju Primjenjene umjetnosti u Zagrebu, a njegove fotografije iz ciklusa Sa distance mu se nalaze u kolekciji Kontese Candella Alvarez u Madridu i Julian Agut u Barceloni. Živi i stvara u Puli.

PETRA LUKEŽ

PETRA LUKEŽ

urednica kataloga i internetskih stranica

Baccalaurea hrvatskog jezika i književnosti, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Puli. Dugi niz godina bavila se novinarstvom. U prodajnom dijelu Sa(n)jam knjige u Istri radila je 2016. godine, a 2017. kao urednica kataloga i internetskih stranica. Od 2017. radi na Festivalu dječje knjige Monte Librić.