Dan za knjižničare

 

Pozivamo Vas na Dan za knjižničare

koji će se održati u petak, 27. travnja 2018.

na 11. Festivalu dječje knjige Monte Librić

u pulskoj Zajednici Talijana – Circolu, Carrarina 1 u Puli.

 

 

 

 

 

DRAGI KNJIŽNIČARI,   

sve je spremno za jedanaesti Monte Librić!

Raduje nas još jedno naše zajedničko druženje na ovogodišnjem Monte Libriću, najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj, koji će se, i ove godine, održati na proljeće od 23. do 29. travnja 2018. u pulskoj Zajednici Talijana, popularnom Circolu.

Ovogodišnji festival dječjih autora i nakladnika poigrat će se animacijom kao glavnom temom, u duhu vremena kad se dječje knjige sve više obogaćuju vizualnim umjetnostima stvarajući jedinstven splet riječi i slike.

Svijet književnog djela oživljava u isprepletenosti teksta, ilustracije i filma pa je i sama animacija, kao „slika u pokretu“ sve popularnija u približavanju knjiga djeci.  Usto, „pokretna ilustracija“ može poslužiti i kao dodatak priči uljepšavajući čitanje i obogaćujući dječju maštu.

Brojni ilustratori dječjih knjiga nerijetko postaju „animatori“, a animirajući svoj ili tuđi tekst njeguju cijeli niz stilova stvarajući osobit oblik umjetnosti. Librić će zato istražiti i mogućnosti digitalne i interaktivne knjige, a predstavit će i druga tehnološka dostignuća koja pružaju nebrojene mogućnosti spajanja literature i suvremene tehnologije, poput svjetlosnog dizajna ili formata proširene stvarnosti. Festival će okupiti neke od najpriznatijih hrvatskih i inozemnih autora iz ovog umjetničkog područja.

prodajnom dijelu nastojat ćemo i ove godine na jednom mjestu objediniti sve nakladnike i reprezentativne naslove hrvatske dječje književnosti, pedagošku literaturu te naslove koji bi mogli biti zanimljivi školskim i narodnim knjižnicama s kojima usko surađujemo. I dalje se trudimo s ponudom na stranim jezicima, tako da ćemo i ove godine izlagati naslove na talijanskom i engleskom jeziku.Knjige će kao i svake godine biti snižene od 15% na nove naslove i  30%  do 60%  na one starijeg datuma. 

Odobravamo dodatnih 5% (na već sniženu cijenu knjige) na iznose od 7 i više tisuća, te 10% na one iznad 10 tisuća. Knjige je moguće  naručiti po sajamskim cijenama čak i ako ne dolazite na ovogodišnji Librić.

U programu za knjižničare predstavit će se raznoliki i inovativni programi poticanja čitanja za djecu Mestne knjižnice Ljubljana koji su dio velikog i značajnog Unesco-vog programa Ljubljana : Mesto/City of/Literature.

 

Kao i svake godine, knjižnice koje se odazovu ovom programu imat će posebne pogodnosti:

–          plaćeno noćenje za voditelja knjižnice ili voditelja nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste

–          mogućnost ranije narudžbe

–          besplatnu dostavu knjiga do knjižnica

–          organiziran ručak

 

Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 30. 03. 2018.godine, te da ukoliko niste u mogućnosti doći 27. 04., dobrodošli ste u drugom terminu za vrijeme trajanja festivala.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu iz privitka te je poslati na  tajnica@sanjamknjige.hr.  Također, u privitku je i narudžbenica.  Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti i na tel. 052/218 197 ili na 099/262 0033.

 S veseljem vas očekujemo!   

 

Za Monte Librić:

Tina Zenzerović, voditeljica prodaje

Slavica Ćurković, direktorica