Izradi svoju papirnatu Baku Librić i osvoji nagrade ili dodatni popust na knjige

 

Svi znamo od papira napraviti avion, oni malo vještiji i papirnati brodić, malo odvažniji, možda, i origami ždrala, no napraviti papirnatu igračku s glavom, rukama, nogama i trupom, e to je sasvim neka druga priča. Nama ju je otkrio Marko Zubak, jedini predstavnik papertoy scene u Hrvatskoj, čije igračke od papira i nisu samo igračke, već prave papirnate skulpture.

 

I baš kao što riječi žive na papiru, tako je i naša zadaća promocije književnosti oživjela u obliku papirnate Bake Librić. Zato vas pozivamo da zajedno s nama otkrijete svijet papirnatih figura, izradite svoju Baku Librić i za to budete nagrađeni. Kako? 

 

Jednostavno, u šest koraka!

 

1. OVDJE preuzmite na računalo besplatni nacrt igračke, 

2. ispišite primjerak (u boji ili crno-bijeli),

3. pripremite škare i ljepilo i sastavite svoju Baku Librić!

 

Baka Librić Baka Librić

 

4. fotografirajte Baku Librić na vama zanimljivom mjestu u vlastitom gradu (primjer fotografija),

5. objavite fotografije na svojim društvenim mrežama (facebook i/ili instagram) uz obveznu postavku public, hashtag #bakalibric i oznaku @MonteLibric (za facebook stranicu) ili @monte.libric (za instagram profil),

6. vaše uradke možete poslati i na iris@sanjamknjige.hr ili u naš Monte Librić facebook inbox, a mi ćemo ih objaviti na našim društvenim mrežama i internet stranici. Ne zaboravite se potpisati i navesti ime grada. 

 

NAGRADE:

  • Tri najbolje fotografije osvajaju knjigu o izradi papertoysa.
  • Svi osvajaju dodatni popust na knjige:

    donesite svoju Baku Librić u Zajednicu Talijana Pula – Circolo za vrijeme trajanja 11. Monte Librića od 23. do 29. travnja, od 8 do 20 sati, a mi ćemo vas nagraditi dodatnim popustom na knjige od 10 % na već snižene festivalske cijene. I, naravno, igračka ostaje vama. 


Natječaj za najbolju fotografiju traje do 28. travnja 2018.

Želimo vam puno zabave!!!  

 

* Zainteresirala vas je izrada papirnatih figura, a zanima vas i stop animacija? Prijavite se na radionicu Baka Librić  papertoy stop motion, prvu radionicu na Monte Libriću u kojoj djeca sudjeluju zajedno s roditeljima ili ostalim članovima obitelji.