Tko je tko

Festival dječje knjige Monte Librić

Organizator
Udruga Sa(n)jam knjige u Istri

Suorganizator
Castropola d.o.o.

Zajednica Talijana Pula/Comunità degli Italiani di Pola 

Programski odbor

Tamara Brussich, Slavica Ćurković, Liana Diković

 

 

SLAVICA ĆURKOVIĆ

SLAVICA ĆURKOVIĆ

direktorica Festivala dječje knjige

Diplomirala na Odsjeku za pedagogijske znanosti u Zagrebu i Visokoj učiteljskoj školi u Puli. Radila je na organizacijskim poslovima Pula Film Festivala i Muzeja suvremene umjetnosti Istre, a od 2008. radi u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri. Monte Librić vodi 11 godina.

MAGDALENA VODOPIJA

MAGDALENA VODOPIJA

savjetnica

Sudjelovala je u organizaciji i programima mnogih kulturnih i estradnih manifestacija u Puli i Istri, a 1990. godine utemeljila je (bivšu) knjižaru Castropola (zajedno s ocem Boškom Obradovićem i Zoranom Vodopijom), pet godina kasnije pulski Sajam knjige u Istri i potom Udrugu Sa(n)jam knjige u Istri koja organizira Sajam knjige u Istri i Festival dječje knjige Monte Librić, knjižnu nagradu Kiklop, festival Polis…Kao direktorici Sa(n)jam knjige u Istri dodijeljene su joj dvije značajne nagrade: Nagrada Grada Pule 2004. godine i nagrada Istriana, za najuspješniju osobu u Istri u oblasti kulture 2008. godine.

DORIS BLAŠKOVIĆ

DORIS BLAŠKOVIĆ

glavna organizatorica i voditeljica ureda za goste

Apsolventica poslovne ekonomije na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma. Iskustvo rada na festivalima stekla je volontiranjem i radom na nekoliko pulskih festivala. Na Festivalu dječje knjige Monte Librić radi od 2018. godine, a na 24. Sa(n)jam knjige u Istri bila je voditeljica ureda za goste.

 

VLATKA BALINČIĆ

VLATKA BALINČIĆ

voditeljica prodaje

Studirala prirodne znanosti u Zagrebu. Radila kao knjižar savjetnik i voditeljica Profil Megastora , voditeljica knjižare Arkadija  i knjižare Planetopija u Zagrebu. Od 2018. voditeljica prodaje Sa(n)jam knjige u Istri.

DENIS BRANDEIS

DENIS BRANDEIS

pomoćnik voditeljice prodaje

Baccalaureus Kulture i turizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u potrazi za daljnjim spoznajama na diplomskom studiju Kulture i turizma. U prodajnom dijelu Sa(n)jma knjige radi od 2013., a 2015. postaje zamjenik voditeljice prodaje.

 

MATKO PLOVANIĆ

MATKO PLOVANIĆ

dizajner Monte Librića

Apsolvent magistarskog studija dizajna u Ljubljani. Trenutno zaposlen u Studiju Sonda u Vižinadi. Na Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Libriću radi od 2009. kao tehničar, a od 2013. član je dizajnerskog tima zadužen za vizualni identitet.

MARKO BOLKOVIĆ

MARKO BOLKOVIĆ

voditelj tehnike

Završio je SAE Institute u Ljubljani, smjer inženjer zvuka. Od 2009. godine voditelj je tehnike Sa(n)jma knjige u Istri i Festivala dječje knjige Monte Librić. 

IRIS MOŠNJA

IRIS MOŠNJA

odnosi s javnošću

Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na pulskom Sveučilištu. Iskustvo rada u području odnosa s javnošću stekla je radeći nekoliko godina u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, gdje je, također, vodila i promocije Festivala dječje knjige Monte Librić. 

 

GORDANA TRAJKOVIĆ

GORDANA TRAJKOVIĆ

Baka Librić

Sva slova naučila je iz dobrih stripova puno prije vrtića i otada pa sve do danas omiljena su joj literatura sva izdanja koja kombiniraju ilustraciju i riječ, a to su i nakon punih 40 godina još uvijek stripovi i slikovnice. Kako je kao mala uglavnom stalno čitala, danas ne crta baš najbolje, ali zato jako dobro čita i promatra. Ljubav prema vizualnom uopće, a pogotovo prema tom čarobnom spoju vizualnog i teksta te „oživljavanju“ vizualnog najprije ju je, još u srednjoj školi gurnula u pulsko kazalište DR INAT čiji je član i dan-danas, a kasnije i na studij povijesti umjetnosti koji je uspješno privela kraju. Usput je obavila i studij engleske književnosti kako bi bez problema čitala i literaturu na engleskom jeziku. Suradnica velikog Sajma knjige 2002.– 2005., a na Monte Libriću kojeg je pomogla osmisliti i realizirati u suradnji s njegovim idejnim tvorcem, Dejanom Gotalom, od njegovog je prvog izdanja 2008. godine. Već te prve Librić-godine Gordana uz Dejana i Slavu osmišljava dnevni program čitanja priča i listanja slikovnica posvećen najmlađima te ga autorski realizira. Od sljedeće godine taj Librićev program dobija svoju konačnu formu u obliku Priča za laku noć koje danas predstavljaju nezaobilazan dnevni sastanak najmlađe populacije čitača s omiljenim likom Bake Librić koja svaku večer donosi, čita, i lista nove najbolje i najljepše knjige na svijetu, a to su slikovnice, za najbolju i najljepšu publiku na svijetu, djecu. I Gogi Trajković baš kao i Baki Librić jedna je od omiljenih ona dobra stara: djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle.

 

ORNELA ORŠULIĆ

ORNELA ORŠULIĆ

koordinatorica programa

Magistra kulture i turizma. Tijekom studija volontirala je na raznim pulskim festivalima, a od travnja 2018. je na stručnom osposobljavanju za Sa(n)jam knjige u Istri.