Dan za knjižničare

 

Pozivamo Vas na Dan za knjižničare

koji će se održati u utorak, 9. travnja 2019.

na 12. Festivalu dječje knjige Monte Librić

u pulskoj Zajednici Talijana – Circolu, Carrarina 1 u Puli te

na Sa(n)jam knjige u Istri, Giardini 2.

 

 

 

Drage knjižničarke i dragi knjižničari,

pozivamo Vas na 12. Festival dječje knjige Monte Librić!

Sve je spremno za još jedno druženje na najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj, Monte Libriću,  koji će se održati od 8. do 14. travnja  2019. u pulskoj Zajednici Talijana, poznatom Circolu.

Na ovogodišnjem Festivalu dječje knjige Monte Librić glavna tema je Grad. Promatrat ćemo grad iz vizure djeteta i način na koji se taj motiv prezentira u literaturi, ali i u drugim umjetnostima, poput kazališta i filma.

U prodajnom dijelu i ove godine nastavljamo s koncepcijom knjiga izloženim prema uzrastima djece što olakšava snalaženje i omogućava bolju preglednost. Na jednom mjestu objedinit ćemo sve nakladnike i reprezentativne naslove dječje književnosti, kao i pedagošku literaturu te naslove zanimljive školskim i narodnim knjižnicama. Monte Librić je i ove godine dvojezičan, s autorima hrvatskog i talijanskog govornog područja, a opet ćemo ponuditi i mnoštvo naslova na engleskom jeziku. Cijene knjiga će kao i svake godine biti snižene do 50%. Odobravat ćemo i dodatni popust Vama knjižničarima/knjižničarkama s obzirom na količinu knjiga koje odaberete. Knjige je moguće naručiti po sajamskim cijenama čak i ako ne dolazite na ovogodišnji Monte Librić.

Ove godine, Dan knjižničara bit će u utorak,  9. travnja 2019., no ako niste u mogućnosti doći toga dana, dobrodošli ste i svakog drugog dana održavanja Festivala.

Dan knjižničara podrazumijeva razgled i biranje knjiga na Monte Libriću, praćenje festivalskog programa, zajednički ručak te poseban stručni program u sklopu kojega će toga dana u 13 sati u prostoru Sa(n)jam knjige u Istri, Giardini 2 nadomak Circola svoje nakladničke planove predstaviti vrsna urednica iz Školske knjige – Miroslava Vučić.

Kao i svake godine, knjižnice koje se odazovu pozivu imat će posebne pogodnosti:

–         plaćeno noćenje za voditelja/icu knjižnice ili voditelja/icu nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste;

–         mogućnost ranije narudžbe;

–         individualan pristup i pomoć pri izboru knjiga;

–         besplatnu dostavu knjiga do knjižnica.

Krajnji rok za prijavu je  20. ožujka 2019. godine. Potrebno je ispuniti prijavnicu iz privitka te je poslati na denis@sanjamknjige.hr. Također, u privitku je i narudžbenica te program Dana knjižničara. Vaša osoba za kontakt je  Denis Brandeis (tel. 052 218 197 ili na 099 8144 405).

S veseljem Vas očekujemo!

                                                                                                                                                                          Za Monte Librić:

Vlatka Balinčić, voditeljica prodaje

Denis Brandeis, pomoćnik voditeljice prodaje