Dan za knjižničare

 

Pozivamo Vas na Dan za knjižničare

koji će se održati u ponedjeljak, 20. travnja 2020.

na 13. Festivalu dječje knjige Monte Librić

u pulskoj Zajednici Talijana – Circolu, Carrarina 1 u Puli te

na Sa(n)jam knjige u Istri, Giardini 2.

 

 

Drage knjižničarke i dragi knjižničari,

pozivamo Vas na 13. Festival dječje knjige Monte Librić!

Sve je spremno za još jedno druženje na najvećem Festivalu dječje knjige u Hrvatskoj, Monte Libriću,  koji će se održati od 20. do 26. travnja  2020. u pulskoj Zajednici Talijana, poznatom Circolu.

Tematska okosnica ovogodišnjeg, 13. Monte Librića je Sretan broj. Istraživat ćemo simboliku brojeva u bajkama i pričama za djecu, a u potragu za različitim značenjima i upotrebama brojeva uputit ćemo se kroz radionice, slušanje i pričanje priča, stvaranjem, otkrivanjem i kreiranjem brojeva u svemu što nas okružuje.

U prodajno – izložbenom dijelu Monte Librića nastavljamo s postavom knjiga konstruiranim prema uzrastima djece što olakšava snalaženje i omogućava bolju preglednost. Na jednom mjestu objedinit ćemo sve nakladnike i reprezentativne naslove dječje književnosti, kao i pedagošku literaturu. Dvojezičnost Monte Librića odražava se i na prodajno – izložbeni postav kroz iznimnu ponudu talijanskih i hrvatskih naslova, ali i mnoštvo engleskih. Cijene knjiga će kao i svake godine biti snižene do 50%.

Ove godine, Dan knjižničara bit će u ponedjeljak,  20. travnja 2020., no ako niste u mogućnosti doći toga dana, dobrodošli ste i svakog drugog dana održavanja Festivala.

Dan knjižničara podrazumijeva razgled i biranje knjiga na Monte Libriću, praćenje festivalskog programa, zajednički ručak te posjet našem Klubu-knjižari Giardini 2 nadomak Circola. Miroslava Vučić prezentirat će izdavački plan Školske knjige, dok će izdavački plan Mozaik knjige predstaviti glavni urednik g. Zoran Maljković.

Knjižnice koje se odazovu pozivu imat će posebne pogodnosti:

–       plaćeno noćenje za voditelja/icu knjižnice ili voditelja/icu nabave te posebne cijene smještaja za ostale goste;

–       besplatnu dostavu knjiga do knjižnica;

–       mogućnost ranije narudžbe;

–       individualan pristup i pomoć pri izboru knjiga.

Krajnji rok za prijavu je  5. travnja 2020. godine. Potrebno je ispuniti prijavnicu OVDJE te je poslati na denis@sanjamknjige.hr. Ukoliko želite ranije naručiti knjige, ispunite narudžbenicu te je pošaljite s prijavnicom i knjige će Vas dočekati na Monte Libriću. Osoba za kontakt je  Denis Brandeis (tel. 052 218 197 ili na 099 8144 405).

Veselimo se suradnji s Vama!

                                                                                                                                                                          Za Monte Librić:

Vlatka Balinčić, voditeljica prodaje

Denis Brandeis, pomoćnik voditeljice prodaje